Skip to content

DecoNova is specialist in vermeerdering normaalcultuur.

DecoNova is opgericht in 2008 en gespecialiseerd in de vermeerdering en verkoop van chrysanten in de breedste zin van het woord. Wij zijn marktleider in Europa op het gebied van de normaalcultuur chrysant, hieronder vallen de tros-, pluis- en potchrysanten voor zowel de buiten als kascultuur.

Van oudsher is door breeding en selecteren een heel breed sortiment ontstaan, waardoor DecoNova, vooral op het gebied van pluischrysanten, wereldwijd een naam heeft hoog te houden. De jarenlange ervaring en kennis van onze mensen zorgen ervoor dat wij stekken van topkwaliteit bij uw bedrijf afleveren.

Oprichting DecoNova

1 december 2008

Oprichting DecoNova

DecoNova wordt opgericht door Armada samen met Willem Koot, Wilco Wolters en René van der Kamp, die alle drie reeds jarenlange ervaring hebben in de chrysantenteelt. DecoNova wordt gevestigd in De Lier aan de NoordLierweg 18b.

Eerste moerplanten naar Tanzania

5 januari 2009

Eerste moerplanten naar Tanzania

De eerste moerplanten worden naar Tanzania gevlogen, alwaar ze op de kwekerijen van Mapato in Fasso en Arusha worden opgezet en uitgebouwd voor de productie van de stekken.

Horti Fair

14 oktober 2009

Horti Fair

DecoNova deelt samen met Armada een stand op de Horti Fair in Amsterdam.  

Uitbreiding productenpakket

1 november 2009

Uitbreiding productenpakket

DecoNova neemt ook de producten van Armada op in het verkooppakket en kan vanaf heden dus o.a. ook de Asters, Ajania, Dahlia, etc. aanbieden.

Samenwerking met Bernard

5 januari 2010

Samenwerking met Bernard

Door de samenwerking met Bernard uit Frankrijk kan DecoNova vele nieuwigheden op het gebied van de Multiflora en potpluizers aanbieden en wordt de nieuwe serie Yahou geïntroduceerd in Nederland.

Introductie van Bigoudi Purple

31 oktober 2012

Introductie van Bigoudi Purple

Bigoudi Purple wordt op de IFTF geïntroduceerd als nieuwe paarse gevulde pluischrysant met een twist! Het is een aparte kleur paars met een grappige draai in het centrum.

Nieuwe vertegenwoordiger

1 mei 2015

Nieuwe vertegenwoordiger

Ed Breedeveld komt DecoNova versterken als vertegenwoordiger / teeltbegeleider voor het westen van Nederland. Hij neemt hiermee de klanten over van René van der Kamp, die hierdoor extra tijd kan besteden aan de andere landen in Europa.

Introductie van Jade

4 november 2015

Introductie van Jade

Jade Green wordt op de IFTF geïntroduceerd als nieuwe groene grote pluischrysant! Na jarenlange selectie zijn we erin geslaagd de Jade Green, uit de stal van Bernard, nu voor de snij aan te kunnen bieden!

Uzuri Purple komt voor het eerst op de veiling

1 september 2017

Uzuri Purple komt voor het eerst op de veiling

Uzuri Purple zal deze week voor de eerste keer op de veiling worden aangevoerd. Deze mooie nieuwe paarse spin is de nieuwste aanwinst uit de DecoNova stal.